Bezártuk magunkat

Avagy jól szigetelt élettereink egészségre kártékony mellékhatása életünk minőségére

Egy korábbi felmérés alapján egyértelműen beigazolódott: a túl jól záródó ajtók, ablakok és a vastagon szigetelt falak miatt élettereinkben csökken a tiszta, friss levegő, megnövekszik a páratartalom és a penészesedés esélye. Ebből fakadóan csökken a koncentrációs képességünk, romlik a közérzetünk, és növekszik az asztma és más légúti megbetegedések kockázata is. Mindebből azonban van kiút, ha az intelligens szellőzést választjuk! 

Fontos, hogy mindenképpen teljes rendszerben gondolkozzunk, vagyis egy gyártónak az adott feltételekhez legjobban illeszkedő rendszerét válasszuk ki. Minden rendszer annyira lesz csak megbízható, mint a leggyengébb eleme! Mindenekelőtt természetesen tájékozódjunk az interneten, vagy ismerősök körében, de a tervezést és kivitelezést feltétlenül bízzuk szakemberre!

A Megoldás egyszerűbb mint gondolná

Otthonok

A jól szigetelt otthonok hátránya

Magas páratartalom, belélegzett szén-dioxid, penészesedés, egyszóval egészségügyi kockázatok

Építkezés vagy felújítás során a legtöbb figyelmet általában az energiahatékonyságnak szentelik az emberek. Arra már kevesen gondolnak, hogy az egyre jobb lakásszigetelések és nyílászárók a meleggel együtt a lakásban felgyülemlett párát és széndioxidot is bent tartják, míg a friss levegőt kint rekesztik. Az eredmény a nedves, rossz benti levegő, amit gyakran a penész követ. Ez a probléma azonban egyszerűen megszüntethető a megfelelő intelligens szellőzési rendszerrel, amely nem csak optimális szinten tartja a belső páratartalmat és a levegő frissességét, de a lakóépületek energiafelhasználását is hatékonyabbá teszi.
A linkre kattintva tudjon meg többet az intelligens szellőzésről, legyen szó családi házakról, otthonokról és társasházakról!

Sport és testmozgás

A sportemberek három legfontosabb elvárása

Megfelelő minőségű eszközök, jó levegő az edzőteremben és szagmentes öltöző​

A sportemberek három legfontosabb elvárása: megfelelő minőségű eszközök, jó levegő az edzőteremben és szagmentes öltöző. Az edzőtermek és sportlétesítmények esetében a megfelelő frisslevegő-utánpótlás kardinális kérdés, hiszen mozgás közben a test hatványozottan igényli az oxigént. A fokozott izzadás és a zuhanyzók hatására ezeken a helyeken a páratartalom is magasabb az átlagnál, továbbá kellemetlen szagokból és tisztálkodószerekből, dezodorokból származó kémiai anyagokból is több kerül a levegőbe, mint máshol. Mindezen feltételek mellett a megfelelő légcsere és páraszabályozás elengedhetetlen. Az intelligens, levegőminőség-érzékelővel ellátott szellőzési rendszerek folyamatosan mérik a belső levegő széndioxid- és páratartalmát, és mindig ennek megfelelően szabályozzák a légcserét, gondoskodva az optimális belső levegőről a sportolók számára.
Kattintson további részletekért az intelligens szellőzési rendszerekről és típusairól, továbbá a hővisszanyerős berendezésekről!

Intézmények

A koncentrációs képesség csökkenésével, izgága magatartással és egyéb egészségügyi kockázattal jár a nem megfelelő levegő-utánpótlás az iskolákban és óvodákban

Az iskolák és óvodák megfelelő frisslevegő-utánpótlása kiemelten fontos a gyermekek egészsége és koncentrációs képessége szempontjából, ám a legtöbbször erről mindössze a szünetek közötti gyors szellőztetés gondoskodik. Ez azonban nem helyettesíti a folyamatos és a diákok igénye szerinti légcserét, azon túl, hogy a téli időszakban jelentős hőveszteséghez is vezet, illetve megfázhat aki a nyitott ablak mellett ül. Mivel felújítás során a legtöbb intézmény esetében az energetikai korszerűsítésre, elsősorban a nyílászárók cseréjére fektetik a hangsúlyt, ezekben az épületekben a friss levegő hiányának problémája egyre súlyosbodik. Intelligens szellőzéssel azonban megfelelő szinten lehet tartani az épületek belső komfortját, mind a hőmérséklet, mind a páratartalom, mind pedig az oxigéntartalom szempontjából.
Kattintson további részletekért az intézmények légutánpótlásáról és az energiatakarékos hővisszanyerős rendszerekről!

Munkahelyek

Gondolta volna, hogy kollégái teljesítménye egyenes arányban áll a munkahelyi levegő minőségével?

Köztudott, hogy a koncentrációhoz a testnek oxigénre van szüksége, ehhez azonban gyakran épp ott jut hozzá a legkevésbé, ahol a leginkább kellene: a munkahelyén. Főleg az új építésű irodaházakban jelent ez problémát, ahol az épület kiváló szigetelésének általában a belső levegő minősége látja a kárát. További kihívás irodaházak levegő-utánpótlása esetében, hogy a különböző helyiségeket, mint az irodák, tárgyalótermek, étkezők vagy mosdók, mind más-más mértékben kell szellőztetni, a kihasználtság függvényében. A megfelelő intelligens, levegőminőség-érzékelővel ellátott szellőzési rendszer folyamatosan biztosítani tudja a különböző szükségletű terekben az optimális levegőminőséget ‒ akár üresen állnak éppen, akár zsúfolásig telve vannak. Pont ott és pont annyit szellőztet, amennyi a pillanatnyi igénynek megfelelő. Klikkeljen ide, tudjon meg még többet az energiahatékony szellőztető rendszerekről!

Ha kérdése van, írjon szakértőnknek:

Close Menu