A kandalló és a használatbavételi engedély története

Amikor a családi házunk építésénél (4 évvel ezelőtt) elérkeztünk a befejező munkálatokhoz, akkor szembesültünk az alábbi megoldásra váró helyzettel.

Tekintettel arra, hogy a kandallónk a nappali-konyha közös légterében található, csak akkor kapjuk meg a lakhatási, valamint a használatbavételi engedélyt, ha egy megfelelő „intelligens” szellőztetőt is beszereltetünk a konyhai ablakba vagy a terasz ajtóba. 

A hír hallatán az első másodpercekben kissé sokkot kaptam, mert lefutott a szemem előtt a számla, amit az igazán jó minőségű ablakainkért kifizettünk. 

Majd ezt követően jött egy enyhébb kétségbeesés, hogy most mitévők legyünk? Majd a szakember látva a riadt tekintetemet, megnyugtatóan közölte, hogy ne aggódjunk, van megoldás az utólagos beépítésre 🙂 Mégpedig egy igen kis helyigényű, ám annál nagyobb biztonságot adó ún. „intelligens” szellőző, ami utólagosan beszerelhető a nyílászárónkba. 

Ekkor találtam meg az AERECO Kft.-t, és meg kell mondjam, hogy nagyon kellemesen csalódtam. A szakember telefonon feltett néhány kérdést, hogy a pontos típust, amire nekünk szükségünk van, sikerüljön megtalálni. Elsősorban a légköbméterre, illetve a m2-re, valamint a kandalló típusára vonatkozó információra volt szüksége. A személyes találkozóra a telefont követő rövid idő után, a 3.napon került sor. A munka mindösszesen 2-3 órát vett igénybe. A konyha ablakunkban van egy beépített szellőző, ami színazonos az ablakkal a belső és a külső síkon egyaránt, így szinte észrevétlenül illeszkedik a környezetbe. 

Ezt követően természetesen megkaptuk az engedélyeket, de ami a legfontosabb szempont volt számunkra: innentől a Családunkat biztonságban tudhatjuk.”

Molnár Ágnes 

Bp., XIII.ker.

Rólunk

Az Aereco Légtechnika Kft. több mint 20 éve gondoskodik a magyar épületek szellőzésének biztosításáról. Elkötelezett hívei vagyunk az egészséges beltéri levegőminőségnek és az energiahatékony szellőztetésnek. 

Cikkek