Miért a páraszabályozott rendszer?

Páraszabályozott szellőzési megoldások

Egyszerű, gyors megoldás friss levegő utánpótláshoz

Egy korábbi felmérés alapján egyértelműen beigazolódott: a túl jól záródó nyílászárók és a  szigetelt falak miatt élettereinkben megnőtt a párafoltok és penész kialakulásának esélye. A szigetelés miatt a friss levegő sem tud bejutni lakótereinkbe, ebből fakadóan csökken a koncentrációs képességünk, romlik a közérzetünk, és növekszik az asztma és más légúti megbetegedések kockázata is. Mindebből azonban van kiút, ha a szabályozott szellőzést választja.

Névtelen 3

Energiatakarékos

A szabályozatlan szellőztető rendszerekhez képest akár 20-50% fűtési energia megtakarítható.

ikon1

Könnyen telepíthető

Könnyen beszerelhető
és közvetlenül telepíthető lakótérben (fali szekrényben, álmennyezetbe, stb.).

ikon2

Halk működés

A rendszer működése nagyon halk, csak 29 dB(A), ez egy távoli suttogásnak felel meg.

Az Aereco központi ventilátorok ideálisan alkalmazhatók a páraszabályozott szellőzési rendszerhez, melyek közül könnyen kiválasztható az épület adottságaihoz leginkább illeszthető megoldás. A szabályozott légcsere megvalósulása érdekében, nemcsak néhány különálló lakrész légcseréjét oldjuk meg, hanem a rendszer a lakás vagy családi ház komplett szellőzéséről gondoskodik.

A központi elszívó ventilátorok között megtalálhatók a lakások, családi házak szellőzéséhez optimális kettő (V2A), négy (V4A), esetleg öt (V5A) kiszolgáló helyiség elszívására képes EC szellőztetőmotorok, amelyek alacsony zajszintjük miatt szekrénybe, álmennyezet fölé telepíthetők. A VAM típus akár fűtetlen helyre, például a padlástérbe is elhelyezhető.

Azáltal, hogy a páraszabályozott szellőzés folyamatos, de szabályozott légcserére lett tervezve, a rendszer kiegyensúlyozott működésű, alacsony energiafogyasztású elszívó motorok alkalmazását teszi lehetővé. A páraszabályozott szellőzési rendszer alkalmazásával folyamatosan biztosítja az épület helyiségeiben az optimális levegőminőséget, ugyanakkor a szabályozatlan szellőztető rendszerekhez képest akár 20-50% fűtési energia megtakarítható.

A gépi, higroszabályozású szellőztető rendszer működési alapelve, hogy az épületben (vagy lakásban) a levegő kicserélődését a szennyezett, vizes helyiségekből elszívott levegő indítja el. A friss levegő utánpótlása lakószobákba érkezik a nyílászáróba építhető EMM, EAR, vagy fali EHT típusú páraszabályozású légbevezető elemeken (1) keresztül.

A padlástérben, vagy az álmennyezetben) elhelyezett, központi ventilátor (2) által elszívott párás, szennyezett levegő mennyiségét légcsatornán keresztül hozzá csatlakozó BXC légelvezetők (3) szabályozzák, a pillanatnyi szükségletek szerint az épület kiszolgáló és vizes helyiségeiben.

A páraszabályozott szellőzési rendszer kialakításával a használaton kívüli helyiségek hővesztesége a minimálisra csökkenhet, ahol pedig a páratartalom, vagy egyéb tényező miatt indokolt, ott megtörténik a fokozott légcsere.

A rendszer elemei

tudjon meg többet a rendszer elemeiről és felépítéséről

aereco_eha2_legbevezeto2

Légbevezetők

friss levegő gyorsan és egyszerűen

A friss levegő utánpótlását több módon is elérhetjük. A legegyszerűbb megoldás a nyílászáróba szerelhető légbevezető. A légbevezetőbe épített páraérzékelő polyamid szál érzékeli a beltéri levegőben megnövekedett párát, így annak mértékétől függően engedi be a friss levegőt. 

Amennyiben nem szeretné, vagy nincs mód nyílászáróba építhető légbevezető beszerelésére, lehetőség van falátmenetbe építhető légbevezető teepítésére is.

ear
eht

Légelvezetők

automatikus működés

A szabályozott légcsere alapfeltétele, hogy az elhasznált levegő elszívásra kerüljön. A leghatékonyabb módja, ha mindezt automatikusan tesszük légelvezető elemek segítségével. A rendszer részeként a légelvezető érzékelik a párát, ezáltal automatikusan emelik az elszívás mértékét. 

A légelvezető elemek általában a vizes helyiségekben (fürdő, wc, mosókonyha) kerülnek felszerelésre, ahol jellemzően több pára képződik. A légelvezetők aktiválódhatnak mozgásra is – egy perces késleltetéssel, illetve elérhetőek fix légmennyiséget elszívó elemek is így Önnek nem kell aggódnia a kellemetlen szagok és a pára miatt.

bxc_legelvezetok
bxc
paraszabalyozas
aereco_v4a_kozponti_ventilator

Ventilátor

helyiségek számához igazodó ventilátorok

A rendszer központi eleme a ventilátor, mely biztosítja a folyamatos levegő áramlást. A rendszerbe kapcsolt helyiségek számától függően érdemes kiválasztani a megfelelő méretű ventilátort. 

A ventilátor csonkjai a légelvezetőkhöz vannak kapcsolva, ezáltal valósul meg a páraszint emelkedésre és/vagy mozgásra aktiválódó léghozam emelkedés.

A ventilátor könnyedén felhelyezhető és karbantartható. Működése csendes és igény esetén szekrénybe, vagy  gipszkarton fal mögé telepítve teljesen eltűntethető.

kozpontivetilator
kozpontiventillator2

Egyszerű, gyors intelligens szellőzési megoldások az Ön igényeire szabva

Szeretne javítani otthona levegőminőségén, de nem tudja, hogy hol kezdje? Összeállítottunk négy, egyszerű mintacsomagot, mellyel nagyon kis átalakítással megoldhatja problémáját. A mintacsomagok közül kiválaszthatja otthona méretéhez igazodó változatot, így megtudhatja, hogy a rendszer milyen elemekből állítható össze és ez nagyságrendileg mekkora beruházást igényel. Fontos, hogy mindenképpen konzultáljon szakemberrel, hogy az Ön és otthona igényeire szabott rendszer épüljön ki. A felsorolt csomagok csak mintaként szolgálnak.

higro50

HIGRO 50

Intelligens központi szellőzési rendszer ~0-50 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

higro100

HIGRO 100

Intelligens központi szellőzési rendszer ~50-100 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

higro150

HIGRO 150

Intelligens központi szellőztetési rendszer ~100-150 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

higro200

HIGRO 200

Intelligens központi szellőztetési rendszer ~150-200 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

higro50

HIGRO 50

Intelligens központi szellőzési rendszer ~0-50 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

higro100

HIGRO 100

Intelligens központi szellőzési rendszer ~50-100 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

higro150

HIGRO 150

Intelligens központi szellőztetési rendszer ~100-150 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

higro200

HIGRO 200

Intelligens központi szellőztetési rendszer ~150-200 m2 lakás vagy családi ház szellőztetésére

Segítünk a választásban!

Amennyiben nem találta meg az Ön számára megnyugtató megoldást, keressen minket, segítünk, hogy otthona friss levegő ellátását megoldjuk.