Korszerüsítsen az Aereco-val

Szellőzési megoldások társasházak számára

Éljen a lehetőséggel!

Társasházak és panelépületek szellőzése

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut

spóroljon energiát

Alacsony energiafogyasztás

A legjobb energia a fel nem használt energia – tartja az újkeletű mondás. A második legjobb energia pedig a nem elpazarolt energia. 

Szellőzési rendszereink egyik fő feladata a friss levegő biztosításán túl, hogy energiát takarítson meg minden lakónak. 

Ventilátoraink motorjai rendkívül alacsony fogyasztású EC motorok, melyek működtetéséhez alig néhány Watt szükséges. Bizonyos készülékek pedig akár napelemes kiegészítéssel is működtethetőek, így minimalizálva az üzemeltetési költségeket.

Energiamegtakarítás és friss levegő

Az épület szellőzési hőveszteségének meghatározásánál a legfontosabb tényező a légcsereszám, azaz az épületen belül egy óra alatt kicserélt levegő mennyisége. Egy régi építésű, nem hőszigetelt épület esetében, a magas filtráció miatt, az ablakokon, ajtókon és a falszerkezet résein keresztül kiáramlik a meleg levegő, amit a kintről érkező hideg levegő vált fel. Lehet, hogy nem is vagyunk tisztában azzal, hogy ez mekkora fűtési energia veszteséget is jelent.

Hőveszteség különböző szellőztetési módok esetén*:

Ablaknyitásos szellőztetés

2,42352 kW*

Páraszabályozott szellőzés

0,60588 kW*

Hővisszanyerős szellőzés

0,13365 kW*

* 100 m²-es 2,7 m belmagasságú családi ház, -11C° külső és 23 C° belső hőmérséklet esetén. 1m³ gáz fűtőértéke = 11 kW villamos energia